Tocopherol

Natuurlijke Vitamine E voor cosmetische toepassing

  • Van natuurlijke oorsprong
  • Uit hoge kwaliteit planten olie
  • Geschikt voor NaTrue & COSMOS
  • Tweevoudige biologische beschikbaarheid
  • Voorkomt ook oxidatie van cosmetische oliën

Logo ICS

Productinformatie


Tocopherol (Vitamine E) wordt veel toegepast in cosmetica als antioxidant en stabilisator voor olie. Daarnaast is heeft het ook een sterke antioxidant werking op de huid, het vangt daar gevormde radicalen effectief af voordat deze schade kunnen aanbrengen aan de huid.

 

In cosmetica wordt veel gebruik gemaakt van synthetische Tocopherol, vaak vanwege kostenoverwegingen. Anders dan bij veel andere vitaminen is er een groot verschil in werkzaamheid tussen de natuurlijke en synthetische variant. Natuurlijke Tocopherol wordt in een klein aantal isomeren enzymatisch aangemaakt. De synthetische variant bevat zeven isomeren die niet actief zijn. Activiteit van natuurlijke Vitamine E is twee keer hoger dan de synthetische types.

 

Tocoferyl acetaat wordt ook regelmatig toegepast in cosmetica, echter heeft deze op de huid geen activiteit. De antioxidant werking komt van de vrije hydroxylgroep, in de acetaat versie is deze afgeschermd door de ester verbinding. In voedingssupplementen wordt de ester gehydroliseerd door een enzym, op de huid komt is de activiteit van dit enzym echter een stuk minder.

 

Voor cosmetica raden wij aan om natuurlijke gemengde tocopherol te nemen. Wij leveren ook tocoferyl acetaat voor supplementen gemaakt van de gemengde natuurlijke tocopherol.

 

TOEPASSING

Antioxidant voor basis-olie, Natuurlijke Cosmetica, Natuurlijke verzorgingsproducten, Supplementen


Richtformuleringen met Tocopherol:
All-purpose hand crème
All-purpose hand crème extra vet
Natuurlijk Rijke Hand Crème B 60-253

VERPAKKINGSHOEVEELHEDEN

  • 20kg drums
  • 190kg drums

 



Share:

Contactgegevens


Marcel Visser


Person Marcel Visser

Neem contact op